Wie ben ik?

Katrien Couvreur - profiel fotoDe goesting en het artistieke oog heb ik van mijn oma meegekregen. Als kind betrapte ik er mezelf op dat mijn kladschriften vol met tekeningen en figuratieve krabbeltjes stonden waar wiskunde oefeningen moesten staan. En dit is nooit meer anders geworden.

Mijn man gaf mij de ruimte om mijn ding te doen en toen we in Italië woonden volgde ik teken- en schilderles. Daarnaast probeerde ik vele mooie momenten en schitterende landschappen vast te leggen op foto. Zo kreeg ik een eigenzinnige kijk op wat voor mij compositie en kleurcombinaties zijn.

Na ons Italiaans avontuur wou ik dit gevoel niet verliezen en in België vervolgde ik mijn opleiding aan de Hagelandse Academie voor Beeldende kunsten: 6 jaar schilderen naar levend model. De foto’s die ik mocht nemen van de modellen dienden als inspiratie voor de schilderijen. Het kriebelt nog steeds om de penselen vast te pakken maar in het schilderen vind ik maar deels mijn ding: het doek bevriest een moment in de tijd waarbij het medium van de fotografie verder gaat.

Fotografie geeft meer ruimte en mogelijkheid om fantasie en beelden die ik mijn hoofd heb te visualiseren. Maar de techniek om correct te fotograferen en steeds het resultaat dat ik beoog te krijgen ontbrak. Daarom de weloverwogen keuze om een 5-jaar durende opleiding fotografie te volgen: naast het technische aspect komen alle facetten aan bod om van een goede foto tot een beklijvend en schitterend beeld te komen.

Contacteer mij